Συνταγές
Φανταστικό φαγητό! Μοσχάρι με κολοκυθάκια και μαυροδάφνη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε 1,5 κιλό μοσχάρι σπάλα, κομμένο σε μερίδες, 5-6 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε ροδέλες, 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, 3 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη, 1 γεμάτη κτσ. πελτέ, 1 ξυλάκι κανέλα, και 5-6 μπαχάρια, 1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη, 1 κτγ. πάπρικα γλυκειά, αλατοπίπερο, 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο, και 1 ποτήρι κρασιού καλαμποκέλαιο για τηγάνι.
Σωτάρουμε το μοσχάρι στο ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί.
Έκοψα τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα τηγάνισα.
Τα έριξα στην κατσαρόλα να πάρουν μια βράση με το κρέας, και έσβησα με το κρασί.
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Πολύ αφράτη και μοσχοβολιστή μηλόπιτα – η αγαπημένη!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
-230 gr. ζάχαρη
-150 gr. αλεύρι γοχ. μαζί με 1 κτγ. μπέικιν
-3 αυγά
-χυμό από 1 λεμόνι + ξύσμα
-2 βανίλιες
-3 μήλα κομμένα σε λεπτές φετούλες
-5 κτσ. καστανή ζάχαρη ανακατεμένη με 1/2 κτγ. κανέλα
-100 gr. λιωμένο βούτυρο
-1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
-άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας 26 εκ. και την πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα ζάχαρης- κανέλας, βάζουμε επάνω τα μήλα σε στρώσεις και ρίχνουμε το μισό λεμόνι και το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης- κανέλας.
Βάζουμε και τα καρύδια και ρίχνουμε επάνω το λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε στο μίξερ 3-4 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα, το αλεύρι με το μπέικιν και τον υπόλοιπο χυμό.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με την άχνη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”