Συνταγές
Μοναδικό, σπιτικό μιλφέιγ, που αρέσει σε όλους!
Σου αρέσει το μιλφέιγ ; Δοκίμασε να κάνεις αυτή τη νόστιμη συνταγή για μιλφέιγ και δεν θα το μετανιώσεις!
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
Για την κρέμα πατισερι:
1.000 γρ. γάλα πλήρες
100 γρ.κορν Φλάουερ
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 φλούδα λεμόνι
25 γρ. βούτυρο γάλακτος αγελαδινό
Για τη επικάλυψη:
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
15 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την βάση:
400 γρ. σφολιατινια
Εκτέλεση:
Σε μπολ αναμειγνύω 150γρ. γάλα, με το κορν φλάουερ και την μισή ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα. Σε μπολάκι σπάω μέσα το αυγό, και το αφήνω, να περιμένει. Κόβω το βούτυρο κομματάκια και το βάζω σε πιάτο.
Σε ανοιχτή κατσαρόλα, με χοντρό πάτο, βάζω το υπόλοιπο γάλα, μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, και την φλούδα λεμόνι, να βράσουν. Μόλις φτάνει να βράσει το γάλα, αφαιρώ την φλούδα με τρυπητή κουτάλα, και αναμιγνύω το κρύο μείγμα με το κορν Φλάουερ, μέσα στο ζεστό γαλα, ανακατεύοντας με σύρμα ζωηρά.
Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρω από την φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, ρίχνω μέσα στην κρέμα το αυγό, και με αστραπιαίες κινήσεις, ενώνω το αυγό, με στην κρέμα. Ανακατεύοντας διαρκώς με το ένα χέρι, παίρνω με το άλλο το πιατάκι με το βούτυρο, και το προσθέτω στην κρέμα , ανακατεύοντας μέχρι να το απορροφήσει και να γυαλίσει.
Σκεπάζω με μεμβράνη, φροντίζοντας να ακουμπάει την κρέμα, για να μην κάνει κρούστα, συνεχίζω, χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, σε σφιχτή σαντιγί, και την βάζω στο ψυγείο.
Συναρμολογώ ως εξής:
Πάνω σε πιατέλα, προσαρμόζω τσέρκι, η αλλιώς κατευθείαν σε ταψί, στρώνω τον πάτο με τα σφολιατινια, ρίχνω την μισή κρέμα πατισερι, ξανά 2η στρώση σφολιατινια, ξανα κρέμα πατισερι, σκεπάζω την τελευταία στρώση κρέμας πατισερι με σαντιγί, φροντίζοντας να κρατήσω λίγη, και βάζω 2 ώρες το μιλφειγ στο ψυγείο.
Σπάω τα σφολιατινια που περισσέψαν, με γουδοχέρι μέσα σε μπολ, και βγάζοντας το μιλφειγ από το ψυγείο, αφαιρώ το τσέρκι, στρώνω τα πλαϊνά της τούρτας μιλφειγ με την σαντιγί που φυλαξα, σκεπάζω με τα τρίμματα από τα σφολιατινια και την πλαϊνή επιφάνεια, και τέλος, πασπαλίζω ζάχαρη άχνη, με τρυπητό στην επιφάνεια.
Το μιλφέιγ μας είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία!
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Καταχώρησε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!