Συνταγές
Μοναδικά Cookies με λευκή σοκολάτα, Quaker και σταφίδες – σουπερ τραγανά απέξω και μέσα μαλακά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά
110γρ βούτυρο λιωμένο
1/3 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1/3 κούπας ζάχαρη καστανή
1 αυγό
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κούπα Quaker
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ κανέλα
1/4 κούπας σταγόνες λευκής σοκολάτας
1/4 κούπας σταφίδες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τους φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με την καστανή και την λευκή ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την βανίλια και το αυγό.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το Quaker την σόδα και την κανέλα. Ρίχνουμε την σοκολάτα και τις σταφίδες να ενωθούν.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε επάνω από 1 κ.σ ζύμη για το κάθε μπισκότο. Απλώνουν αρκετά γι αυτό αφήνουμε αρκετό κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 11 λεπτά. Μην τα παρά ψήσετε και ξεραθούν.
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για CRINKLES- ραγισμένα COOKIES .
Υλικά για 16 μπισκότα:
170 γρ.ζάχαρη
5 κ.σ σπορέλαιο
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη για το τύλιγμα
Εκτέλεση:
Σ’ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν,την κανέλα,το αλάτι και τη βανίλια.
Σ’άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη,το κακάο και το σπορέλαιο και με ένα σύρμα χτυπάμε το μίγμα.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.Δηλ.ρίχνουμε το ένα αυγο,χτυπάμε να ενωθεί και προσθέτουμε και το δεύτερο.
Ρίχνουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενωθούν.
Βάζουμε το μιγμα όπως είναι με το μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε μίγμα και πλάθουμε στα γρήγορα μπαλάκια σε μέγεθος ενός καρυδιού.Τα τυλίγουμε στην άχνη.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε δοχείο με καπάκι κλειστά.Διατηρούνται μαλακά και μαστιχωτά!!!
Τη συνταγή μας την εμπιστεύτηκε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου, τις ονειρεμένες συνταγές της Σόφης μπορείτε να τις βρείτε εδώ: « Οι Λιχουδιές της Σόφης.»