Συνταγές
Μια αλμυρή εκδοχή του αγαπημένου μιλφέιγ με κράκερς και καπνιστό σολομό
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
Υλικά για 6 κομμάτια:
175 γραμ. κρίμ κράκερς ολικής η κανονικά – 1 μικρό πακέτο
100 γραμ. καπνιστό σολομό -1 συσκευασία
200 γραμ. τυρί κρέμα πλήρες η light – 1 συσκευασία
200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες η light – 1 κεσεδάκι
1 κουτ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σ άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σ. μόνο το πράσινο μέρος από φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πρέζα ξύσμα λεμονιού + 1 κουτ. γλ. από τον χυμό του
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
2 κουτ. γλ. αρωματικό ροζ πιπέρι σε κόκκους
Μαύρο πιπέρι από μύλο
Αγγούρι σε φέτες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, η τον άνηθο και τον ανακατεύουμε με το ξύσμα λεμονιού.
Τα αφήνουμε να περιμένουν.
ψιλοκόβουμε τον σολομό, τον βάζουμε στην άκρη.
Στο μπλεντεράκι μας, η χτυπάμε το γιαούρτι, μαζί με το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, και τον χυμό λεμονιού.
Βάζουμε το μείγμα κρέμας τυρί – γιαουρτιού, σε μπολ, τρίβουμε λίγο μαύρο πιπέρι, προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, μαζί με το ξύσμα, τον σολομό, το μισό ροζ πιπέρι, σπασμένο σε γουδί, και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο.
Στον πάτο ενός τάπερ, στρώνουμε τα κράκερ, επάνω απλώνουμε την κρέμα σολομού ομοιόμορφα, συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση κράκερ, και δεύτερη στρώση κρέμας, τα τελευταία κράκερ που μας έμειναν, τα σπάμε και τα βάζουμε στην επιφάνεια σε μορφή χοντρού τρίμματος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τους, σπασμένους κόκκους από το υπόλοιπο ροζ πιπέρι, που μας έμειναν, κλείνουμε το τάπερ, και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε, κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια, χρησιμοποιώντας για μεζούρα τα κράκερ, και διακοσμούμε με φέτες αγγουριού, λίγο πριν σερβίρουμε.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!