Συνταγές
Κέικ απλό με γλάσο! Πολύ αφράτο και με ωραία παρουσίαση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Zampeta Voutyraki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 βιτάμ, μία και μισή κούπα ζάχαρη, πέντε αυγά, μια κούπα γάλα 1/2 κιλό φαρίνα δύο βανίλιας, ξύσμα πορτοκάλι και λεμόνι , (όλα σε θερμοκρασία δωματίου)
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το αλεύρι με το γάλα εν αλλάξ και στο τέλος τα αρώματα (ξύσματα και βανίλιες).
Ψήνουμε σε φόρμα στους 170C° για τρία τέταρτα ανάλογα το φούρνο! Όταν ψηθεί στολίζουμε με το γλάσο και ότι άλλο προτιμούμε, εγώ έβαλα φυστίκι Αιγίνης και μικρά ζαχαρωτά.
Γλάσο:
150 γρ άχνη ζάχαρη, ένα ασπράδι, μια βανίλια, μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει δύο λεπτάκια περίπου!
Είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε! ( Προσοχή στις έγκυες και στα μικρά παιδιά γιατί το αυγό είναι ωμό)
Η Συνταγή είναι από Zampeta Voutyraki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για μικρά αφράτα Καπ κέικ
Η Συνταγή είναι της κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
110 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
210 γρ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τ’αυγά συνεχίζοντας το χτύπα σε μέτρια ταχύτητα.
Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα λίγο λίγο.Τέλος προσθέτουμε την βανίλια.
Βάζουμε σε φόρμες για cupcakes και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 – 25 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι της κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”