Συνταγές
Μια πολύ γλυκιά καλησπέρα. Κέικ πορτοκαλιού με κομμάτια μπισκότα και γέμιση Μερέντα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μιλβα Καρβουνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
-1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
-2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
-ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-5 αυγά
-μισό πακέτο μπισκότα Cookies με κομμάτια σοκολάτα
-μερέντα για την γέμιση
Για το γλάσο
-200 γραμμάρια κουβερτούρα
-200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ δουλεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά, στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε τα χτυπάμε μετά το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό.
Στη συνέχεια το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει και το μπέικιν πάουντερ.
Κόβουμε κομμάτια τα μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Το αφήνουμε κα κρυώσει.
Μετα το κόβουμε στην μέση. Το σκάβουμε λίγο και βάζουμε όσο μερέντα θέλουμε.
Το σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος βάζουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ καλά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Περιχύνουμε το κέικ με τη σοκολάτα και βάζουμε από πάνω αμύγδαλο φιλέ.
Η συνταγή είναι από Μιλβα Καρβουνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!