Συνταγές
Μια μυρωδάτη μηλόπιτα που φτιάχνουμε για τα παιδιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
400 γρ αλεύρι Φαρίνα,200 γρ ζάχαρη,1 φακελάκι μπέικιν,μια πρέζα αλάτι,4 αυγά,200 ml λάδι ελαφρύ,50 ml γάλα φρέσκο,4 μήλα,2 κ.γ.κανελα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβακια
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι,την ζάχαρη,το μπέικιν το αλάτι,τα αυγά,το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ
Ρίχνουμε λίγο – λίγο το γάλα! Θέλουμε μίγμα λίγο ποιο σφιχτό από όταν φτιάχνουμε ένα κέικ
Ρίχνουμε μέσα τα μήλα και την κανέλα και τα ανακατεύουμε
Βάζουμε λαδόκολλα σε τσερκι η ταψί η και πυρέξ (26) ρίχνουμε το μίγμα,το ισιωνουμε
την ψήνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχάρα για 1 ώρα φυσικά ανάλογα τον φούρνο
Ελενχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για υπέροχη μηλόπιτα, γευστικότατη και λαχταριστή με μπισκότα..
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό πυρέξ στρώνουμε μπισκότα πτι μπερ τα οποία τα βουτάμε μέσα σε ζεστό βούτυρο . σε ένα κατσαρολάκι καθαρίζουμε 5-6 μήλα βάζουμε λίγο νεράκι λίγο ζάχαρη και μία κανέλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν .
Στη συνέχεια τα βγάζουμε κ λιώνουμε με πιρούνι ρίχνουμε λίγο κονιάκ και βούτυρο ,δοκιμάζουμε αν θέλουμε περισσότερη ζάχαρη και κανέλα.
βάζουμε πάνω στα μπισκότα τα μήλα, μετά τρίβετε μερικά μπισκότα και ρίχνετε πάνω στα μήλαμε λίγη ζάχαρη ακόμα κ κανέλα ….
Για παράδειγμα θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάποια κουλουράκια κανέλας και γινονται σαν μπισκότο και ανακάτευουμε με το βούτυρο όπως κάναμε το cheesecake ..
στο τέλος τρίβετε λίγο μπισκότο πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανελίτσα και ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να σφίξει και να ροδίσει
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.