Συνταγές
Μια κρέμα που θα ξυπνήσει μαμαδίστικες αναμνήσεις.. απλή τόσο γευστική αλλά και πολύ θρεπτική!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εσείς τη θυμάστε;;;;;
Σαν τον παλιό καλό καιρό……!!!!!!
Κρέμα από άλλες εποχές ….για τις απογευματινές λιγούρες….!
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 λίτρο γάλα
4 κ.σ ζάχαρη
8 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεστάνει ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφού έχει ζεσταθεί το γάλα και έχει λιώσει και η ζάχαρη προσθέτουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι και τη βανίλια.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Τοποθετουμε σε μπολάκια και προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
Ωραία απολαυστική κρέμα με φράουλες
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
2 κρέμες ζαχαροπλαστικης με γεύση βανίλια
5 ποτ.γάλα
500γρ.φρεσκα κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
1 φακελάκι τζέλλυ φράουλας διαλυμένο σε 1,1/3ποτ.νερο
λιγα αμύγδαλα σπασμένα
600γρ.φραουλες
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικης με 5 ποτ.γάλα να πείξει. Μουσκεύουμε μπισκότα και βάζουμε μια στρώση. Περιχύνουμε την κρέμα, στρώνουμε μία στρώση μπισκότα (χωρίς να τα μουσκεψουμε με γάλα).Βάζουμε σπασμένα αμύγδαλα.
Χτυπάμε την φρέσκα κρέμα να γίνει σαντιγί. Έχουμε κάνει το τζέλλυ και έχει κρυώσει. Το ρίχνουμε στο μίξερ κι αυτό και χτυπάμε λίγο να ενωθούν. Κοβουμε σε μικρά κυβάκια σχεδόν τις μισές φράουλες και τις ανακατεύουμε ελαφριά με την σπατουλα του μίξερ.
Απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε ακόμη μια στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα, Απλώνουμε καλά και στολίζουμε με φράουλες. Βάζουμε και σιρόπι φράουλας.
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.