Connect with us

Γλυκα

Μια ιδιαίτερη πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι, που μοσχοβολάει πορτοκάλι

Υλικά: 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες, 200 γρ. μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό μισό κιλό σιμιγδάλι χοντρό 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη 2 βανίλιες ξύσμα από 2 πορτοκάλια 2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ (20 γρ. το κάθε ένα) 1 ποτήρι χλιαρό νερό 1,5 ποτήρια χυμό πορτοκαλιών Για το σιρόπι 1 κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 2 ποτήρια […]

Published

on

2 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες, 200 γρ.
μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό
μισό κιλό σιμιγδάλι χοντρό
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ (20 γρ. το κάθε ένα)
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1,5 ποτήρια χυμό πορτοκαλιών

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιών
την φλούδα από ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη την ζάχαρη, τα σιμιγδάλια, τις βανίλιες, το ξύσμα και στο μέσον των υλικών βάζουμε το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε το γιαούρτι ακριβώς πάνω στο μπέικιν πάουντερ.

Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, λίγο λίγο κάθε φορά, πάνω στο γιαούρτι, προσπαθώντας με το άλλο χέρι και κρατώντας ένα κουτάλι να διαλύσουμε το γιαούρτι με το νερό και το μπέικιν, προσέχοντας να μην ανακατευτεί πάρα πολύ το από κάτω μείγμα με το σιμιγδάλι και την ζάχαρη.

Το γιαούρτι με το χλιαρό νερό αφρίζει στην επαφή του με το μπέικιν πάουντερ.
Όταν ρίξουμε όλο το νερό, προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό των πορτοκαλιών, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά προσεκτικά και τα υπόλοιπα υλικά που είναι από κάτω, ως να ενωθούν.

Βάζουμε το μείγμα στο τετράγωνο ταψί της κουζίνας, χωρίς να το λαδώσουμε.
Στρώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και κτυπάμε μερικές φορές το ταψί πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας, μέχρι να γίνει λεία η επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια. Σε περίπτωση που δεν έχει δέσει μέσα και είναι ακόμη ρευστό, προτού το κόψουμε σε κομμάτια το ξαναβάζουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά ακόμη.

Αφού κόψουμε τα κομμάτια το ξαναβάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφο-κίτρινο χρώμα. Στον δικό μου φούρνο, το σύνολο ψησίματος ήταν 50 λεπτά.
Όταν κόψουμε την πορτοκαλόπιτα σε κομμάτια και την βάλουμε ξανά στο φούρνο, ξεκινάμε να φτιάξουμε το σιρόπι.

Βάζουμε όλα τα υλικά, με πρώτο το νερό, σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράζουμε για 6-7 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει η βράση.
Εάν θέλουμε, ψιλοκόβουμε την φλούδα του πορτοκαλιού να βράσει με το σιρόπι. Τα κομματάκια θα τα βάλουμε πάνω στο γλυκό όταν ετοιμαστεί, σαν στόλισμα.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το αφήνουμε να πάρει μια ανάσα και κατόπιν ρίχνουμε με μια κουτάλα το σιρόπι όπως είναι ζεστό, προσέχοντας να πάει παντού.
Η αναλογία του σιροπιού θα σκεπάσει όλο το γλυκό και θα βγει στην επιφάνεια, μην σας φανεί υπερβολική, μετά από μερικές ώρες θα το έχει πιεί όλο και θα έχει σιροπιαστεί τέλεια! Όταν ολοκληρωθεί και αυτή η φάση κόβουμε ξανά τα κομμάτια για να μπορούμε να τα σερβίρουμε εύκολα.

ΤΙΡS:
Εάν θέλουμε έξτρα άρωμα πορτοκαλιού, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα όταν το ανακατεύουμε 2 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού και άλλες 2 σταγόνες την ώρα που βράζει το σιρόπι. Εσάνς από διάφορα εσπεριδοειδή αλλά και άλλες γεύσεις μπορούμε να βρούμε στα σουπερ μάρκετς στα είδη ζαχαροπλαστικής.

Το τελικό ύψος της πορτοκαλόπιτας με αυτές τις αναλογίες υλικών, είναι 3 πόντοι αν το ψήσουμε στο ταψί του φούρνου. Αν προτιμάμε την πορτοκαλόπιτα πιο ψηλή, θα το βάλουμε σε λίγο πιο στενό ταψί.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : syntageskardias

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές9 ώρες ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές11 ώρες ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές13 ώρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές15 ώρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές17 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές19 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές1 ημέρα ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές2 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές3 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές4 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές5 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές5 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Exit mobile version