Γλυκα
Μια εύκολη συνταγή για ραβανί, που θα αγαπήσεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αφράτο και σιροπιαστό ραβανί για να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο και να το απολαύσεις με την οικογένεια σου! Μία δοκιμή θα σε πείσει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
250gr. σιμιγδάλι ψιλό
250gr. αλεύρι φαρίνα
20gr. baking powder
1 πρέζα αλάτι
2 βανιλέτες
80gr. γάλα
250gr. ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά ή 8 μικρά
για το σιρόπι
500ml. νερό
600gr. ζάχαρη
100gr. βούτυρο
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το χυμό και τη φλούδα από μισό λεμόνι. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση, μετά από 5 λεπτά σβήνουμε την κουζίνα.
Όσο βράζει το σιρόπι, βάζουμε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Δηλαδή το σιμιγδάλι, τη φαρίνα, το baking powder, την πρέζα από το αλάτι, και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Το επόμενο βήμα είναι να χτυπήσουμε καλά τα αυγά σε ένα άλλο μπολ με το μίξερ. Κατά την διάρκεια που χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε στο μπολ αργά και τη ζάχαρη. Σταματάμε το χτύπημα, όταν το μίγμα αυτό αφρατέψει καλά. Τότε, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ για λίγο ακόμα.
Με ένα κουτάλι, αδειάζουμε σιγά σιγά το μίγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ. Όταν έχουμε βάλει όλο το μίγμα με τα στερεά υλικά και τα έχουμε ανακατέψει στο μπολ με τα αυγά, παίρνουμε ένα ταψί στρογγυλό περίπου 30 εκατοστών και το βουτυρώνουμε καλά στο εσωτερικό του.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε το ταψί σε υποθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, στον αέρα ή στις αντιστάσεις για περίπου 30 έως 35 λεπτά έως ότου να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα στην επιφάνειά του.
Μετά από το ψήσιμο, βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε το κατσαρολάκι με το σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι ζεστό και με μία κουτάλα το αδειάζουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Για να ρίξουμε το σιρόπι στο γλυκό, μπορούμε επίσης να έχουμε κρύο το σιρόπι και ζεστό το γλυκό.
Κόβουμε το γλυκό για σερβίρισμα μόνο όταν θα έχει κρυώσει καλά ώστε και το σιρόπι να έχει απορροφηθεί πλήρως.
Το γλυκό αυτό κόβεται σε ορθογώνια κομμάτια.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! Δες την εκτέλεση για το ραβανί στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Εδώ θα βρεις και άλλες συνταγές για ραβανί!