Συνταγές
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για πατάτες ογκρατέν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Penelope Panagiotopoulou -Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμενο νερό , αφού τις ξεφλούδισουμε και πλυνουμε καλά, για λίγα λεπτά, να μην λιώνουν. Τις θελουμε απλά μαλακές. Στην συνέχεια τις άφηνουμε λίγο να κρυώσουν.
Κόβουμε τις μισές σε ροδέλες και τις στρωνουμε στο πυρέξ. Από πάνω άπλωνουμε λίγο τυράκι γκούντα. Μία στρώση μπέικον και περιεχυσουμε λίγη κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες, λίγο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, λίγο τυράκι γκούντα και μία στρώση πάλι με μπέικον.
Στην κορυφή στρωνουμε μπόλικο γκούντα και και απλώνουμε παντού την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στους 180 βαθμους,αντιστασεις,μεχρι να κάνει ωραία κρούστα το τυρι.
Τα υλικά είναι με το μάτι, ότι είχα στο ψυγείο. Ανάλογα την ποσότητα που θέλετε θα το δείτε. Σίγουρα χρησιμοποιηουμε 500 γρ γκούντα, 1 συσκευασία (πακέτο )μπέικον και περίπου 400 γρ. Κρέμα γάλακτος
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Penelope Panagiotopoulou -Μαγειρικές Απολαύσεις”