Συνταγές
Η καλύτερη συνταγή για την πιο τέλεια μηλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγα 1 1/2 φλυτζανι σπορελαιο 1 φλυτζανι ζαχαρη 2 1/2 φλυτζανια αλευρι γοχ 1 φακελακι μπεκιν και 1 βανιλια σταφιδες λιγη τρουφα και λιγο κονιακ προαιρετικα 6 μετρια μηλα
Εκτελεση
Χτυπαμε στο μπωλ του μιξερ αυγα ζαχαρη να αφρατεψουνε επειτα σπορελαιο και αλευρι κοβουμε τα δύο μηλα καθαρισμένα και σε μικρους κυβους το αλευρι ανακατεμενο με το μπεκιν και την βανιλια
τελος την τρουφα και λιγες σταφιδες ανακατεμα με 1 σπατουλα βουτυρω αλευρωνουμε 1 φορμα κεικ 26 cm βαζουμε το μειγμα Καθαριζουμε απο την φλουδα και τα κόβουμε σε φετες τα μηλα
τα βαζουμε επανω απο το μειγμα και λιγη κανελλα !!! τελειο για το καφεδακι και το τσαι μας!!!
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή …
τι πιο νόστιμο από μηλόπιτα στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από Athina Kateri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. Βούτυρο, 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας κανέλα μισή κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο 4 μήλα .
Για το παντεσπάνι
3-4 αυγά 2 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μπεικιν. Καρύδια σταφίδες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
λιώνουμε το βούτυρο σ ενα τηγάνι προσθέτουμε την ζάχαρη την κανέλα το γαρίφαλο.
Τα ρίχνουμε στο ταψί, κόβουμε τα μήλα ροδελες τα στρώνουμε γεμίζουμε με καρύδια , σταφίδες ( στο ταψί έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Χτυπάμε την ζάχαρη μ τα αυγά το αλεύρι με το μπεικιν και ρίχνουμε το μίγμα απο πάνω.
ψηνουμε στους 170 για 45 λεπτά να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι. Αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυριζουμε
Η Συνταγή είναι από Athina Kateri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.