Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκό… καιρός για μια τέλεια μηλοκαρυδόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Τσάκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 μήλα 500 γρ.ζάχαρη καστανή 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές 1/2 φλιτζάνι κονιάκ 1 κ.σ κανέλα.
Για την καρυδόπιτα 1,1/2 φλιτζ. ζάχαρη λευκή 1 αλεύρι απ 1 σιμιγδάλι ψιλό 1 καρύδια ψιλοκομμένα 1/2 μπέϊκιν 250γρ. βούτυρο 5 αυγά 2 βανίλιες.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σε βουτυρωμένο ταψάκι 30ρι βάζουμε την καστανή ζάχαρη τις μισές σταφίδες που έχουμε μουλιάσει στο κονιάκ βάζουμε τα μήλα καθαρισμένα την κανέλα και τις υπόλοιπες σταφίδες και το κονιάκ,τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25′ στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε την λευκή ζάχαρη με το βούτυρο, τα αυγά, και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Αφού περάσουν τα 25′ βγάζουμε τα μήλα ρίχνουμε το μείγμα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για αλλά 30-35′.Το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα.
Η Συνταγή είναι από Ελένη Τσάκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για εύκολο γλύκισμα που θυμίζει περισσότερο brownies – πανεύκολη σοκολατένια καρυδόπιτα με πολύ λίγα υλικά.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κούπα καρύδια αλεσμένα
1/4 κουταλάκι σόδα
2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
6 κουταλιές γάλα
4 αυγά
1 κούπα λάδι ελαφρύ
2 κουβερτούρες λιωμένες 250 γρ
1/2 κουταλάκι ξίδι.
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση
Βάλτε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται
Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι 25 εκ αδειάστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμενο φούρνο για μια 1 ώρα στους 180
Ετοιμάστε το σιρόπι λίγο πριν το τέλος βράστε όλα τα υλικά μαζί 7 λεπτά σε πυκνό σιρόπι και σιροπιάστε το κέικ αμέσως μόλις βγει από το φούρνο με το καυτό σιρόπι αφού πρώτα τρυπήσετε να πάει παντού μέσα ..σερβίρετε με παγωτό σαντιγί η ακόμα και σκέτο
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.