Συνταγές
Μελιτζανοσαλάτα μέσα σε Γόνδολες – και όμορφες και νόστιμες!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
2 Μελιτζάνες
10 φύλλα βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη ψητή από βάζο, η φρέσκια
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
Ανθό αλατιού
1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + για το ταψί
1 λαδόκολλα
1 ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στού 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο, τις χαράζουμε με μαχαίρι σε τρίλιζα, – όχι μέχρι κάτω- τις αλείφουμε με λάδι, και τις βάζουμε με την χαραγμένη πλευρά προς τα κάτω, σε ταψί, στρωμένο με ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα, μαζί με το σκόρδο αξεφλούδιστο.
– Ανάλατες –
Τις ψήνουμε 20 – 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Ξεφουρνίζουμε, και γυρνάμε τις μελιτζάνες, με την κομμένη πλευρά επάνω.
Με κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα τους, και την βάζουμε σε μπολ μαζί με το σκόρδο ξεφλουδισμένο, – το λιώνουμε με πιρούνι– προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε.
Ξανά – γεμίζουμε τις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό ακόμη, τσιμπάμε τις άκρες τους με τα δάχτυλα μας, για να πάρουν το σχήμα γόνδολας, τις βάζουμε σε πιατέλα, και σερβίρουμε.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!