Συνταγές
Αγαπημένο γλυκό του κουταλιού μελιτζανάκι! Καλοξόδευτο και πάντα γλυκές απολαύσεις
Η Συνταγή είναι από Margarita Theotokatou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχια 50….
*μικρό για γλυκό κ λίγο μεγαλύτερο για τουρσι
τα καθαρίζουμε στο κοτσάνι τους, τα χαράζουμε από τη μια πλευρά, για να βάλουμε το αμύγδαλακι και τα ρίχνουμε σε βαθιά λεκάνη με κρύο νερό και πολύ χυμό από λεμόνι για να μη μαυρίσουν .
Σε βαθιά κατσαρόλα με πολύ νερό τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν, και να βουλιάζουν πατώντας τα. Τα σουρώνουμε και τ απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί με τη χαρακιά προς τα κάτω, για να στραγγίσουν καλά, πιέζοντας τα και λίγο.
Καρφώνουμε ένα γαρυφαλλάκι στο κοτσάνι τους και βάζουμε ένα ασπρισμένο αμυγδαλάκι στη σχισμή
Προετοιμάζουμε σιρόπι, 1,5 κιλό ζάχαρη, ενάμιση ποτήρι νερό και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα μελιτζανάκια. Βράζουν σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα και τ αφήνουμε για μια νύχτα.
Αποτελειώνουμε την άλλη μέρα το δέσιμο, ώσπου το σιρόπι να σχηματίζει σταγόνα πέφτοντας απ το κουτάλι. Προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού, κρυώνουν και τα βάζουμε σε βάζο. Όλα τα γλυκά του κουταλιού, τα διατηρώ στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Margarita Theotokatou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!