Συνταγές
Το απόλυτο κέρασμα – τραγανό και πεντανόστιμο γλυκό μελιτζανάκι
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
20 μελιτζανακια τά καθαρίζω τη φλούδα και τα βάζω για ένα βράδυ στον ασβέστη.
Το πρωί πλένω καλά και τα ζεματαω 2 νερά από 5 λεπτά.
Στο τρίτο νερό αφήνω να βράσουν μέχρι να καρφώνει η μύτη του μαχαιριού.
Σουρωνω και φτιάχνω νερό με 2 κουταλάκια του γλυκού ξινό. Ρίχνω μέσα τα μελιτζανακια και τα αφήνω για μία ώρα.
Σουρωνω χωρίς να τα ξεπλύνω.
Φτιάχνω το σιρόπι 4 ποτήρια νερό και ενάμιση κιλό ζάχαρη.
Βράζω να λιώσει η ζάχαρη και τα ρίχνω
μεσα . Βράζω για 20 λεπτά και σβήνω τη φωτιά.
Την άλλη μέρα αφού έχει κρυώσει βάζω στη φωτιά μέχρι που να δέσει το σιρόπι.
10 λεπτά πριν δέσει το σιρόπι ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη 3 βανιλιες και αμύγδαλα ξεφλούδισμενα.
Αφού κρυώσει το μαζεύω σε βάζα αποστιρομενα. Το φιλάω στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πολύ πρωτότυπο γλυκό του κουταλιού μούρο με ωραία χρώμα
Η εκτέλεση είναι από κ. Μαρια Ν.Κιτσου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ. μούρα
400 γρ. ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
γάντια
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας αφού φορέσουμε γάντια, τα κοτσανάκια των μούρων. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μούρα και σβήνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε το γλυκό πάνω στο μάτι να πάρει όση θερμότητα έχει. Αν συνεχίζει να βράζει πάνω από 5 λεπτά, το τραβάμε.
Αφήνουμε να σταθούν από 12 έως 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα, βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ενώ ξαφρίζουμε το γλυκό.
Σβήνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Φυλάμε σε καθαρό βάζο.
Το κοτσανάκι που έχει εσωτερικά, είχε μαλακώσει μετά το βράσιμο. Είναι πολύ ωραίο γλυκάκι και ταιριάζει με παγωτό
Η Συνταγή είναι από κ. “Μικρή κουζίνα”.