Συνταγές
Μελιτζάνες στο πιάτο παπουτσάκια για σήμερα .
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω στη μέση φλσκες μελιτζάνες, χαράζω ένα σταυρό, αλοίφω λάδι και τις ψήνω στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν .
Δεν αφαιρώ την ψύχα απλά πατάω με πιρούνι να ανοίξουν. Βάζω κιμά όπως για μακαρόνια αλλά πολύ πηχτό (500 γρμ. κιμά, 1 κρεμμύδι με 2 σκ. σκόρδο στο μούλτι, σωτάρω τον κιμά, ρίχνω το κρεμμύδι, σωτάρω.
Ριχνω 1 φλυτζανάκι κρασί λευκό ξηρό, αφάνω να φύγει το αλκοόλ.
Ριχνω 1/2 κούπα τσαγιού ντομάτα, 1 κτγ. κέτσαπ, 1 πιπεριά Φλωρίνης με 1 καρότο πολτό στο μούλτι, αλάτι, πιπέρι, 1 ξύλο κανέλα, 1 φύλλο δάφνης, λίγη ζάχαρη και νεράκι.
Τον αφήνω με πολύ πηχτή σάλτσα, τρίβω ένα μικρό κομματάκι σαν ένα λουκούμι φέτα στον ψιλό τρίφτη.
Γεμίζω τις μελιτζάνες ,επάνω μπεσαμέλ, (3 κτσ. βούτυρο, 8 κτσ. αλεύρι, 1 λίτρο γάλα, μοσχοκάρυδο, όταν κρυώσει λίγο, 2 κρόκους και μια χούφτα διάφορα τυριά.
Η μπεσαμέλ πηχτή, την βάζω επάνω από τις μελιτζάνες και ρίχνω λίγα από τα τυριά .
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..