Chk
Το πιο γρήγορο, εύκολο και νόστιμο κέικ με πορτοκάλια ολόκληρα
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ με πορτοκάλια, που η προετοιμασία δεν θέλει καθόλου χρόνο.
Υλικά
1 γλυκό πορτοκάλι χωρίς σπόρους (ή αφαιρέστε τους σπόρους εάν υπάρχουν)
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
⅓ φλιτζάνι φυτικό λάδι ( 80 ml)
½ φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη ( 100 γρ.), Προσθέστε ¼ φλιτζάνι ( 50 γρ.) περισσότερο αν σας αρέσει πιο γλυκιά
2 φλιτζάνια αλεύρι φαριν απ ( 250 γρ.)
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα βάζο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο .
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύουμε όλα μαζί με μία σπάτουλα. Μην αναμιγνύετε υπερβολικά.
Ρίχνουμε το κέικ σε ένα ταψί (23×13 cm), το οποίο είχε προηγουμένως λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο κάτω ράφι, χρησιμοποιώντας πάνω και κάτω θερμότητα, στους (170ºC) για 40 λεπτά .
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι “El Mundo Eats” για να είσαι πάντα συντονισμένος.
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν το πιο λαχταριστό κέικ με πορτοκάλια!