Connect with us

Μαρμελαδα

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Published

on

0902201839915 2 300x225 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (Βγάζει περίπου 4 βάζα μαρμελάδα)
12 μεγάλα πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια  κομμένα σε φέτες

2 κιλά ζάχαρη

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας γλυκόζη

2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο

χυμό 2 μεγάλων λεμονιών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέξτε καρπούς που δεν έχουν εξωτερικά σημάδια απέξω.Πλύντε τα πορτοκάλια καλά και κόψτε τα στην μέση και μετά στα 4.

Βγάλτε τα λευκά νεύρα από το κέντρο..Μπορείτε να τα κόψετε και πιο λεπτά σαν μπαστουνάκια και να μην τα περάσετε από το μούλτι(στην αρχή του δεύτερου βρασίματος)..

Βάλτε τα φρούτα στο νερό ( να τα σκεπάζει) και βάλτε ένα πιάτο από πάνω ..Αφήστε τα όλη την  νύχτα .. Αλλάξτε το νερό τους 2 φορές(την δεύτερη φορά λίγο πριν αρχίσετε τον βρασμό).

Το επόμενο πρωί ρίξτε μέσα την ζάχαρη και βάλτε τα να βράσουν για 1 ώρα ..Προσθέστε την γλυκόζη και το τζίντζερ.Σταματήστε τον βρασμό και αφήστε την μαρμελάδα σας να ξεκουραστεί για μια μέρα .Το επόμενο πρωί περάστε τα πορτοκάλια από το μούλτι και ρίξτε τον πολτό μέσα στην κατσαρόλαμε τα υπόλοιπα υγρά..Βράστε για δεύτερη φορά για άλλα 60 λεπτά  ανακατεύοντας συχνά..Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός ρίξε μέσα τον χυμό από τα λεμόνια ..

Βάλτε την μαρμελάδα σας σε στεγνά, καθαρά βάζα .Κλείστε τα ερμητικά και γυρίστε τα ανάποδα.Αφήστε να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα σε στεγνό σκοτεινό ντουλάπι ..

Tips για να διατηρήσουμε τις σπιτικές μαρμελάδες:

Τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες μας αρέσουν για δυο λόγους: Πρώτον συγκεντρώνουν όλη τη νοστιμιά και τη θρεπτικότητα των φρούτων και δεύτερον διατηρούνται για πολύ καιρό. Είναι απαραίτητο όμως να γνωρίζουμε την διαδικασία για την σωστή αποθήκευση και συντήρησή τους.

Πρόκειται για μια απλή σχετικά διαδικασία η οποία προστατεύει τα γλυκά μας από μικροοργανισμούς, μύκητες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τα βλάψει ενώ παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να τα φυλάξουμε στα ντουλάπια μας έως και 12 μήνες.Αγοράζουμε γυάλινα βάζα σε όποιο μέγεθος επιθυμούμε. Προσοχή: είναι σημαντικό να κλείνουν αεροστεγώς καθώς κυκλοφορούν στην αγορά και κάποια που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, συνεπώς δεν μας κάνουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 οC.Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων, τα ξεπλένουμε επιμελώς και στη συνέχεια τα σκουπίζουμε προσεκτικά ώστε να μην έχουν υπολείμματα νερού.Πάνω στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψί στρώνουμε μια βαμβακερή πετσέτα, πάνω στην πετσέτα βάζουμε τα βάζα γυρισμένα ανάποδα και δίπλα τα καπάκια τους.Τα αφήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.Κατόπιν τα βγάζουμε προσεκτικά με γάντι κουζίνας και τα γεμίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστά μέχρι το χείλος με το γλυκό ή τη μαρμελάδα. Το περιεχόμενο των βάζων πρέπει επίσης να είναι ζεστό.

Κλείνουμε σφικτά με τα καπάκια και τα αναποδογυρίζουμε.Τα αφήνουμε ανάποδα για αρκετές ώρες μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.Ένα δείγμα της επιτυχίας του αεροστεγούς κλεισίματος είναι το ελαφρύ βαθούλωμα που παρατηρείται στο κέντρο του καπακιού αλλά και ο χαρακτηριστικός ήχος που ακούμε όταν ανοίγουμε για πρώτη φορά το βάζο ο οποίος επιβεβαιώνει την ύπαρξη κενού αέρος.

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να αλλοιώσει τα γλυκά μας είναι η ύπαρξη υπολειμμάτων σάλιου γι’ αυτό φροντίστε οι δοκιμές κατά τη διάρκεια παρασκευής τους αλλά και η κατανάλωση τους να γίνονται πάντα με καθαρό σκεύος (κουτάλα, κουτάλι κτλ.).

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο  https://koykoycook.gr

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές2 ώρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές4 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές4 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές18 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές20 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές22 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές24 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές5 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Exit mobile version