Συνταγές
Μαρμελάδα πορτοκάλι που λάμπει με ολόκληρο φρούτο
Η Συνταγή είναι από Dimitris Sipidias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό πορτοκάλια (Μόνο ή ψίχα χωρίς την φλούδα,μπορούμε να βάλουμε και μισά μισα μανταρίνια)
4 ποτήρια νερό (1 λίτρο)
800 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (ή μισή μισή με μέλι)
1 μήλο τριμμένο χωρίς την φλούδα
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια
Κόβουμε την ψίχα στα 4 και την βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με 2 ποτήρια νερό
Την βράζουμε μισή ώρα να μαλακώσει και να πιεί τα ζουμιά της και την πατάμε με ένα πιρούνι
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (τα 2 ποτήρια νερό,την ζάχαρη,το μήλο,την βανίλια και το ξύσμα) και βράζουμε για 40-50 λεπτά,να δέσει
Την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ,ή την πατάμε με 2 πιρούνια
Για να καταλάβουμε ότι έδεσε θα νιώθουμε την μαρμελάδα πιο πηκτή στο ανακάτεμα
Κάνουμε και το τεστ με τα 2 παγωμένα πιατάκια,θα έχουμε βάλει από πριν 2 πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη να παγώσουν,θα ρίξουμε πάνω λίγη καυτή μαρμελάδα και θα βάλουμε ξάνα το πιατάκι στην κατάψυξη 1 λεπτό,αν περνάμε το δάχτυλο μας στην μέση και μένει γραμμή η μαρμελάδα έχει δέσει,όσο είναι ζεστή θα είναι αρκετά πιο υδαρής,όσο κρυώνει θα δένει,αλλιώς την βράζουμε κι άλλο και βλέπουμε αν έχει δέσει όσο θέλουμε
Βάζουμε την μαρμελάδα καυτή σε αποστειρωμένα βάζα και τους κλείνουμε το καπάκι
Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε εκτός ψυγείου,αφού την ανοίξουμε την βάζουμε στο ψυγείο
Για να αποστειρώσουμε τα βάζα τα ψήνουμε στους 120 C για 15 λεπτά
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “Μαρμελάδα πορτοκάλι” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η Συνταγή είναι από Dimitris Sipidias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.