Συνταγές
Καταπληκτική μυρωδάτη μαρμελάδα πορτοκάλι με υπέροχο χρώμα
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Χοντροφλουδα πορτοκαλια
Ζάχαρη
Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και ξεφλουδιζουμε τα πορτοκαλια
Κρατάμε το 1/3 από τις φλουδες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερο και τα πορτοκαλια μαζί με τις φλουδες για να βράσουν. Το νερό πρέπει να καλύπτει τα πορτοκαλια
Τα Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιουνται με το πιρούνι
Τα βγάζουμε από την κατσαρολα και τα αφήνουμε λίγο να κρυωσουν
Βάζουμε στο μπλέντερ τα πορτοκαλια και τις φλουδες και τα πολτοποιουμε . Αν δυσκολευομαστε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα πορτοκαλια
Αφού τελειώσουμε το αλεσμα ζυγιζουμε τον πολτο που έχουμε και τον ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης και βράζουμε μέχρι να δέσει
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Eleni Tsoutsoudaki.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μία πανεύκολη, πεντανόστιμη και πολύ αρωματική γλυκόξυνη μαρμελάδα καίσι! Ταιριάζει υπέροχα και με πλατώ τυριών.
Η Συνταγή είναι από κ. Despina Kotsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καθαρισμένα μαλακά καισάκια
1/2 κιλό ζάχαρη
Χυμός μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τεμαχίζουμε στα 6 κάθε ένα. Βάζουμε τα κομμένα καισάκια σε κατσαρόλα
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελαδίτσα! Λίγο πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά
Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού. Κατευθείαν βάζουμε σε καθαρά βαζάκια και αποστειρώνουμε τοποθετώντας τα ανάποδα.
Η Συνταγή είναι από κ. Despina Kotsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.