Συνταγές
Ορίστε η συνταγή για την πιο μυρωδάτη και νόστιμη μαρμελάδα μανταρίνι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Σοφία Γκογκόση Γιάννης Γκιούρας – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό μανταρίνια
800 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 40 λεπτά. Στραγγίζουμε τα μανταρίνια, πετάμε το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τα μανταρίνια στην μέση, καθαρίζουμε τα κουκούτσια πάνω από ένα μπολ ώστε να μην χάσουμε τα ζουμιά τους. Μισά μανταρίνια τα βάζουμε με την φλούδα και μισά με την σάρκα. Τα βάζουμε μέσα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη (αν τα υγρά τους δεν είναι πολλά προσθέτουμε πολύ λίγο νερό).
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20-25 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Μόλις δέσει προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι.
Για να δούμε αν η μαρμελάδα έχει δέσει, βάζουμε σε ένα πιατάκι λίγη ποσότητα και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει γυρίζουμε ελαφρά το πιατάκι και αν δεν τρέχει η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Η Εκτέλεση είναι από Σοφία Γκογκόση Γιάννης Γκιούρας – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αγαπημένη μαρμελάδα βερίκοκο! Υπέροχη με ωραίο χρώμα – από τις ωραιότερες…..
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1.650 βερίκοκα ( καθαρισμένα)
800 γρ.ζάχαρη
Χυμό από μισό ζουμερο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα, κομμένα στη μέση,τα ρίχνω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού,τα αφήνουμε για μια με δύο ώρες .
Βάζουμε στη φωτιά, μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά κάτω απ’το μισό, ανακατεύουμε που και που,ξαφριζουμε , περίπου σε 40′ λεπτά η μαρμελάδα είναι έτοιμο.
Έχουμε έτοιμα αποστειρωμενα τα βάζα και τοποθετουμε τη μαρμελάδα…..Αν τα βάζα δεν είναι αποστειρωμενα τοποθετουμε στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.