Συνταγές
Μαρμελάδα Κουμ Κουάτ , αρωματική και με βιταμίνες
Η Συνταγή είναι από Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά κουμ κουάτ
2 κιλά ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 ξυλάκια κανέλας
1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα κουμ κουάτ για δέκα λεπτά και τα σουρώνουμε
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και κάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες τρεις φορές, έτσι ώστε να ξεπικρίσουν καλά.
Κόβουμε τα κουμ κουάτ στην μέση και πιέζουμε ελαφρά να βγουν τα κουκούτσια τους.
Τα χτυπάω στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας χοντροκομμένος χυλός
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για δέκα λεπτά και μετά προσθέτω τα Κούμ Κουάτ, τα ξυλάκια της κανέλας και το λεμόνι κομμένο στα τέσσερα.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Μόλις κρυώσει, αφαιρουμε τα λεμόνια και την κανέλα και φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Οι συνταγές της γιαγιάς Φρόσως
Η Συνταγή είναι από Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Φανταστική μαρμελάδα δαμάσκηνο – γευστικότατη και πετυχημένη..
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο δαμάσκηνα
600 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 λεμονι το χυμό του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πλενουμε τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε σε κοματια αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα βαζουμε σε ένα σκευος, ριχνουμε την ζάχαρη και αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Εαν δεν έχουμε Χρόνο προσθέτουμε μια κούπα νερο και βράζουμε αμέσως.
Ξαφριζουμε, ριχνουμε την βανίλια
Όταν μαλακώσουν αρκετά τα κόβουμε στο μπλέντερ η με το ράβδο μιξερ και αφήνουμε να πήξει, ανακατεύοντας να μην μας κολλήσει.
Βγάζουμε λιγο σε ένα πιάτο και τραβάμε μια γραμμή στην μέση με το κουτάλι εαν δεν ενωθεί, η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.