Συνταγές
Θαυμάσια μαρμελάδα εσπεριδοειδών γεμάτη άρωμα με πορτοκάλι και λεμόνι !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
4 μεγάλα πορτοκάλια (εγώ έβαλα ότι πορτοκάλια είχα στο ψυγείο σε μέγεθος. Κ γενικά ρυθμίζετε εσείς πόσα πορτοκάλια θέλετε. Αν έχετε κ πέντε πορτοκάλια, βάλτε κ πέντε ή έξι κ.ο.κ)
1 μεγάλο λεμόνι
Χυμό λεμονιού ( κ πορτοκαλιού). Άρα στα υλικά άλλο ένα έξτρα ΛΕΜΟΝΙ – ΠΟΡΤΟΚΛΑΙ
Ζάχαρη (λευκή)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα πορτοκάλια και το ένα λεμόνι .
Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζουμε για μισή ώρα και σουρώνουμε , ξαναβάζουμε νερό στη κατσαρόλα και βράζουμε άλλη μισή ώρα, κλείνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε τα πορτοκάλια στο σουρωτήρι, περιμένουμε να κρυώσουν, τότε τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια μαζί με τη φλούδα, αφαιρουμε τα κουκούτσια αν τυχόν έχουν, τα πολτοποιουμε στο μπλέντερ.
Μετράμε το πολτό με ένα ποτήρι (το μέτράμε πχ με τάπερ), όσα ποτήρια πολτός τόσα ποτήρια ζάχαρη θα βάλετε, ρίχνουμε πολτό και ζάχαρη στη κατσαρόλα ανακατεύουμε , συνήθως αυτή την εργασία την κάνουμε βραδάκι, την άλλη μέρα βράζουμε τη μαρμελάδα για 20 λεπτά
Στην αρχή δυνατή φωτιά μετά κατεβάζουμε κάτω από το μισό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, τέλος προσθέτουμε μια κουταλιά χυμό λεμονιού. ( το ρυθμίζετε αυτό δοκιμάζοντας αν θέλετε τη μαρμελάδα λίγο πιο ξινή.)
Τοποθετουμε σε βάζα και αποθηκεύουμε ψυγείο ή ντουλάπι αν τα βάζα είναι αποστειρωμένα.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.