Συνταγές
Μαρμελάδα βερίκοκο με ωραίο ζωηρό χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μάζεψα αυτά τα λίγα και έφτιαξα αυτή την νόστιμη μαρμελάδα
Ότι πρέπει για το πρωινό μας και όχι μόνο
ΥΛΙΚΑ:
1κιλό βερίκοκα , 800 gr. κρυσταλλική ζάχαρη (μπορείτε και με καστανή ζάχαρη, θα βγει πιο σκούρα)
Εκτέλεση
Τα πλένουμε , τα καθαρίζουμε κομμένα στη μέση στο μπλέντερ ή και πιο μικρά κομμάτια .Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη
τα αφήνουμε αρκετές ώρες να βγάλουν τα υγρά τους όλο το βράδυ. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 20 λεπτά
τα ξαφρίζουμε και τέλος ρίχνουμε 2κ.σούπας λεμόνι σε 1κιλό βερίκοκα. Ζεστή όπως είναι τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα
*Για να μην σας αφρίζουν ούτε η μαρμελάδες ούτε τα γλυκά του κουταλιού μια κουτ γλ βούτυρο να ξέρετε
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Τέλεια μαρμελάδα φράουλα με πολύ ζωηρό χρώμα και άρωμα
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Oikonomidou– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλαίνουμε τις φράουλες, ρίχνουμε σε κατσαρόλα σε ένα κιλό φράουλες περίπου700 γραμμάρια ζάχαρη, εξαρταται από την γλυκύτητά τους,, τις λιώνουμε ελαφρά με το χέρι αφήνοντας μέσα και μεγάλα κομμάτια
Τις αφήνουμε να σταθούν 1, 2 ώρες, ανάλογα την υπομονή μου, τις βράζουμε γύρω στα 25 λεπτά. Στο ενδιάμεσο τις ξάφρισουμε για να είναι το χρώμα λαμπερό και προς το τέλος πρόσθετουμε χυμό από ένα λεμόνι ανάλογα γιατί ρυθμίζουμε και τη γλυκύτητα με αυτό.
Η συγκεκριμένη μαρμελάδα γίνεται με έντονο ανοιχτό κόκκινο χρώμα, γλυκιά , ελαφρώς ξινούτσικη.
Για όμορφο ζωντανό χρώμα προτείνουμε αγουρωπές φράουλες, όσο πιο ώριμες είναι τόσο σκουραίνει το χρώμα τους στο βράσιμο..
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Oikonomidou– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.