Συνταγές
Μαρμελάδα βερίκοκο – η γεύση και το άρωμα της δεν υπάρχουν!….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Olha Pazyuk – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά βερίκοκα
1200γρ ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε κουκούτσια και κόβουμε στα δυο βερίκοκα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για να βγάλουν το ζουμί τους .
Ύστερα από 7 ώρες βάζουμε στην φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξανά βάζουμε στην φωτιά. Ρίχνουμε χυμό λεμόνι και σε σιγανή φωτιά βράζουμε μέχρι να πήξει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Olha Pazyuk- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες άλλη μια νόστιμη συνταγή που θα σε κάνει να τρέξεις στην κουζίνα για Θαυμάσιο γλυκό ελαφρύ δροσερό και σίγουρα απολαύστικο – τούρτα ζελέ βερίκοκο
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακή Νικολακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1κουτι ζελέ βερίκοκο
1πακετο σαβαγιάρ
800gr σαντιγί (περίπου ένα φάκελο garni)
200ml γάλα για το garni
1κομποστα βερίκοκο
300ml πορτοκαλάδα (Λουξ)
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας κ το σιρόπι της κομπόστας
Το ρίχνουμε σε ταψακι (28cm) όπου έχουμε στρώσει τα βερίκοκα με την έξω όψη προς τα κάτω
Το βάζουμε ψυγείο από τη προηγούμενη μέρα να παγώσει πολύ καλά
Την επόμενη φτιάχνουμε τη σαντιγη στρώνουμε στο παγωμένο πλέον ζελε κ στη συνέχεια , βουτάμε τα σαβαγιάρ στη πορτοκαλάδα κ καλύπτουμε όλη την επιφάνεια
Βάζουμε ψυγείο κ την επόμενη μέρα τη γυρίζουμε σε πιατέλα
Για τη διαδικασία αυτή βουτάμε το ταψί για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό,ώστε να ξεκολλήσει από το πάτο του ταψιού
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακή Νικολακοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.