Συνταγές
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
300 γραμμάρια μακαρόνια, σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά
500 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου ή άλλο κρέας
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα (χυμός ντομάτας)
2 κρεμμύδια
1 έως 2 σκελίδες σκόρδου
λάδι
αλάτι
πιπέρι
άνηθο
Για τη σάλτσα:
500 ml φρέσκο γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
30 γραμμάρια λάδι
λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι το μισό ψήσιμο. Ενώ βράζουν, τηγανίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Κόψτε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια.
Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέστε το στο κρέας, κλείστε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, λυωμένο σκόρδο.
Ανακατέψτε τα όλα μαζί για λίγα λεπτά.
Κάντε τη σάλτσα. Βάλτε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το λάδι .
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγα σιγά , προσθέτουμε αλάτι και λίγο λεμόνι.
Ρίξτε λίγο ζεστό γάλα σε αυτό και αναμείξτε δυνατά.
Στο μείγμα που προκύπτει, προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα (ζεστό), ανακατεύουμε συνεχώς μέχρις η σάλτσα είναι έτοιμη.
Πάρτε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε απλώστε τα μακαρόνια .
Ρίξτε τα μισή σάλτσα.
Στη συνέχεια, βάλτε ένα στρώμα τηγανισμένου κρέατος με κρεμμύδια
και ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα.
Τοποθετήστε το ταψί σε ένα θερμαινόμενο φούρνο 180 ° και ψήστε για 25-30 λεπτά.
Διακοσμήστε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.