Κρεας
Αρέσει σε όλους. Εύκολη και νόστιμη μαγειρίτσα!!
Πολύ εύκολη συνταγή για μαγειρίτσα σερβίρετε με ψωμί και τυρί φέτα το βράδυ της Ανάστασης. Έτσι τη φτιάχναμε κ εμείς, με μικρές παραλλαγές…. όπως ότι θα μπορούσαμε να βάζαμε και ρύζι
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια κομμένη σε μικρά κομμάτια
4 ή 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κούπα άνιθο ψιλοκομμένο
3 μεγάλα μαρούλια χοντροκομμένα
100ml. λευκό κρασί
100ml. ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών προαιρετικά
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
1 έως 3 λίτρα νερό
για το αυγολέμονο
2 αυγά
1 λεμόνι τον χυμό του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας να κάψει και κατόπιν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, και μόλις το λάδι ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα ανακατεύουμε να τσιγαριστούν.
Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε την συκωταριά και ανακατεύουμε. Μετά από λίγο, προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Οταν το κρασί απορροφηθεί, προσθέτουμε το νερό και προαιρετικά τον κύβο λαχανικών.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 έως 30 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνιθο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για ακόμα 20 λεπτά.
Κατόπιν, φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά με το μίξερ και συπληρώνουμε τον χυμό λεμονιού.
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και με μία κουτάλα παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα και τον ρίχνουμε στο μπωλ με τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ.
Ανακατεύοντας ρίχνουμε σταδιακά το αυγολέμονο.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μαγειρίτσα” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor