Συνταγές
Γιατί την πεθυμήσαμε! Μαγειρίτσα συνταγή από κεφαλάκι κατσικίσιο, κοιλιά και αντεράκια..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην χύτρα όλα τα κρεατακια, με αλάτι και χυμό λεμονιού , βράζουμε για 5′ και πετάω το νερό όπως είναι μαζί με το ξαφρισμα τους. Τώρα βάζουμε καθαρό νερό, αλατοπιπερο και μισή λεμονοκουπα καθώς και 1 ξερό κρεμμύδι χαραγμένο στα 4
βράζουμε στην χύτρα ταχύτητας με το καπάκι της για 30′. Ύστερα αφού βγάλουμε σέ ταψακι τά κρέατα και λίγο να κρυώσουν καθαρίζουμε και κόβουμε με ψαλίδι κοιλιά αντερακια και ανοίγουμε το κεφαλάκι να το καθαρίσουμε . Όλα τα κρεατακια τά βάζουμε σέ καθαρό πιάτο
σουρωνουμε το ζουμί και.. Σωταρω σέ καθαρή κατσαρόλα όλα τα κρεατακια για λίγο με 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο. Ύστερα ρίχνω τά σουρωμενα λαχανικά μου, γυρίζω λίγο να πάρουν, ρίχνουμε και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας , αλατοπιπερο ρίγανη, πάπρικα γλυκιά και λίγο μπούκοβο
σβήνουμε με 1 σφηνακι κρασί κόκκινο Ικαριώτικο , προσθέτουμε το ζωμό που είχα κρατήσει, βράζουμε όλα μαζί για 20′, ύστερα ρίχνουμε ελάχιστο ρυζακι ίσα με 1 φλυτζανακι του καφέ ρύζι μπασμάτι, όχι περισσότερο διότι δεν θέλουμε να γίνει πιλάφι και όταν κρυώσει, βράζω για 6′
παράλληλα χτυπάμε στο μουλτι 2 φρέσκα αυγά, μαζί με μισό φλιτζανακι του καφέ καυτό νερό, ύστερα ρίχνουμε μισό φλυτζανακι του καφέ κρύο νερό, ξανά χτύπημα, ύστερα ρίχνουμε το χυμό από 1 λεμόνι , ξανά χτύπημα
ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό από μισό λεμόνι , και όπως είναι ρίχνω στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για 3′ και αποσύρουμε από την φωτιά . Ή μαγειρίτσα είναι έτοιμη
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.