Συνταγές
Κατσικάκι με λεμονάτες πατάτες στον φούρνο – απλά και αγαπημένα
Απλο Κατσικάκι και πεντανοστιμο με μπολικη ριγανη!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ένα μπούτι από κατσικάκι αλάτι πιπέρι ρίγανη ελαιόλαδο και χυμός από ένα πορτοκάλι και ένα ποτήρι νερό .
για τς πατάτες έβαλα δύο κιλά πατάτες αλάτι πιπέρι μισή κόκκινη πιπεριά ένα ξερό κρεμμύδι χυμό από ένα λεμονι ένα φύλλο δάφνης λίγο ρίγανη και ελαιόλαδο.
το φαγητό το έψησα στο μεγάλο ταψί του φούρνου απλά τς πατάτες τς είχα χωριστά με μια λαδόκολλα στο ίδιο ταψί
επειδή το μπούτι ήταν μεγάλο και δεν χωρούσε στην γάστρα.το σκέπασα με την λαμαρίνα του φούρνου
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Κυκλαδίτικο πατατάτο : Σιγομαγειρεμένο κατσίκι σε σάλτσα ντομάτας, κανέλα και πατάτες!
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά κατσίκι
2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κιλό κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
3-4 φύλλα δάφνης
Κανέλα
Γαρύφαλλο
Μπαχάρι
2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε καλά. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη δάφνη, το σκόρδο και τα υπόλοιπα μυρωδικά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει τα υλικά.
Διαλύουμε τον πελτέ σε νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα. Όταν το κρέας έχει μισοβράσει, προσθέτουμε τις πατάτες και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν.
Προς το τέλος, όταν αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες, δυναμώνουμε τη φωτιά για να χυλώσει το φαγητό. Για παραπάνω γεύση, σε αυτή τη φάση μπορούμε να ρίξουμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και να το αφήσουμε να βράσει για λίγο ακόμη.
topoikaitropoi