Συνταγές
Μία τόσο, μα τόσο πεντανόστιμη σοκολατόπιτα.. είναι ότι πρέπει! τι λέτε;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υπέροχη σοκολατόπιτα, σκέτη απόλαυση, λαχταριστή και απολαυστική. Μόνο που θα την κοιτάς, σου προκαλεί σιελόρροια στο λεπτό!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο βιτάμ των 250 γραμμαρίων
3 αυγά
1/2 κούπα κακάο
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι(για όλες τις χρήσεις)
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα ζεστό νερό
Για το σιρόπι :
Σε ένα Μπεν μαρί (μεταλλικό σκεύος πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράσει) λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε σε ζέστη φωτιά, κατόπιν ρίχνουμε και το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Από το μείγμα αυτό κρατάμε μία κούπα, και το υπόλοιπο το βάζουμε στο ψυγείο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βάση :
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια, ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου που κρατήσαμε στη κούπα, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί καλά, και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο – λίγο χτυπώντας πλέον σε χαμηλή ταχύτητα.
Στο τέλος βάζουμε το μπέικιν και συνεχίζουμε έως ότου απορροφήσει.
Βουτυρώνουμε ένα πυρεξ η ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15 -20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο)
Και αφού βγάλουμε την Σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, και κόβουμε κομμάτια.
Στην συνέχεια περιχύνουμε το υπόλοιπο μείγμα που είχαμε κρατήσει στο ξεκίνημα, και το απλώνουμε να πάει παντού.
Αφήνουμε για δύο ώρες να σταθεροποιεί στο ψυγείο..
Και διακοσμούμε όπως επιθυμούμε
Τα σχέδια από επάνω που βλέπετε.. στην εικόνα.. τα φτιάχνουμε λιώνοντας λίγη λευκή κουβερτούρα, την ρίχνουμε στη μέση του γλυκού λίγη ποσότητα και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε σχεδιάκια τραβώντας γραμμές…
Περίπου μετά δύο ώρες μπορούμε να κόψουμε την ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ και να την απολαύσουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”