Συνταγές
Μία ξεχωριστή κολοκυθόπιτα…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μία ξεχωριστή κολοκυθόπιτα…
Υλικά
-2 αυγά
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
-1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
-50 γραμμάρια τυριού φέτα
-1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
-1 κολοκύθα
-περίπου 250 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-4,5 φλιτζάνια αλεύρι
-75 γραμμάρια βουτύρου
-τριμμένο τυρί τσένταρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας σπάζοντας τα 2 αυγά τα οποία και ρίχνουμε σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε το 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, τα 2 κουταλάκια κρυσταλλική ζάχαρη, το 1 κουταλάκι της μαγιάς, και τα 50 γρ. του τυριού φέτα. Με ένα πιρούνι θα θρυμματίσουμε το τυρί στο μπολ, θα ρίξουμε το φλιτζάνι με το ζεστό γάλα και θα ανακατέψουμε.
Παίρνουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε με τον τρίφτη σε ένα πιάτο από την χοντρή πλευρά του. Αδειάζουμε την τριμμένη κολοκύθα στο μπωλ και κατόπιν τον ψιλοκομμένο μαιντανό, και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ τα 4,5 φλυτζάνια με το αλεύρι, ανακατεύουμε με το πιρούνι και κατόπιν ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια μας.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα αδειάζουμε στο μπολ.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί πολύ καλά στο εσωτερικό του.
Ζυμώνουμε τώρα καλά τα υλικά στο μπολ με τα χέρια μας και αφού αλευρώσουμε λίγο τον πάγκο της κουζίνας ή το τραπέζι, αδειάζουμε την ζύμη αυτή που είναι στο μπολ, την ζυμώνουμε για λίγο ακόμα και της δίνουμε μέγεθος και σχήμα όμοιο με του ταψιού.
Βάζουμε την ζύμη στο ταψί και την στρώνουμε καλά. Κατόπιν, την σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και περιμένουμε έως ότου φουσκώσει. Όταν φουσκώσει, παίρνουμε μία σπάτουλα και την κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
Το επόμενο βήμα είναι να πασπαλίσουμε με το τριμμένο τυρί τσένταρ την ζύμη μας.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Μετά και από το ψήσιμο, η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Η συνταγή είναι από το κανάλι PRATİK YEMEK TARİFLERİ