Συνταγές
Μυρωδάτο κέικ ινδοκάρυδο, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι .
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
220-250 ινδοκαρυδο
80-100 γρ στέβια( 1:2 ) ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε .
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2βανιλιες
Μοσχοκάρυδο
Μαχλεπι
70γρ ηλιέλαιο
100γρ γάλα
3αυγα
10γρ Μπέικιν
1 γιαούρτι στραγγίστο
30 γρ λιωμεμη σοκολάτα με στέβια .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη περίπου πέντε λεπτά να αφρατευσει. προσθετουμε το γάλα , λάδι χτυπάμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά εκτός ινδοκαρυδο. χτυπαμε λίγο ακόμα και τέλος το ινδοκαρυδο και ανακατεύουμε απαλα .
αν είναι σφιχτό πόλυ το μείγμα βάζουμε λίγο γάλα ,αντιθέτως αν ειναι ρευστό πολύ ινδοκαρυδο. 180 σε προθερμαζμενο φούρνο για μισή ώρα
Η Συνταγή είναι από Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για εύκολες καρύδες
Η Συνταγή είναι από κ. Ευθαλια Ευαγγελου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ. ινδοκαρυδο
500γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
3 βανίλιες
ασπρισμενο αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά ζωηρά με το χέρι. Το μείγμα κολλάει λίγο στα δάχτυλα, γι’ αυτό βουτάμε το ένα χέρι σε μπωλ με νερό και πλάθουμε μικρές στρογγυλές μπαλιτσες.
Μισό αμυγδαλακι πατώντας ελαφρά από πάνω. Στο ψήσιμο απλώνουν. Τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήσιμο 180 βαθμούς, αντιστάσεις 15′-20′ ανάλογα τον φούρνο.
Το tip είναι να τα βγάλουμε από τον φούρνο ενώ είναι μαλακή η υφή τους, να μην ξεραθούν. Μετά σφίγγουν.
Διατηρούνται πολύ καιρό σε κουτί μπισκοτων.
Η Συνταγή είναι από κ. Ευθαλια Ευαγγελου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.