Συνταγές
Μία καρυδόπιτα με κρέμ καραμελέ που πρέπει να την δοκιμάσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Martidou-SYNTAGES ME AGAPI”
ΥΛΙΚΑ
Για την καρυδόπιτα
6 αυγά
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. χοντροαλεσμένα καρύδια
1 φλ.τσ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ. γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
3 κ.σ. κονιάκ
Για την κρέμα καραμελέ
1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο(400γρ.)
3 αυγά
1 βανίλια
1/2 κούπα έτοιμο σιρόπι καραμέλα για παγωτά( ή τόπινγκ καραμέλας) για τη φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε βουτυρώνοντας καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ 28 εκ.βαθιά.Ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλας να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ενα μπλέντερ η σε πολυμίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν. Αυτό το μείγμα το βάζουμε μέσα στη φόρμα. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μέσα σε ένα βαθύ ταψί βάζουμε την φόρμα και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι τα μισά του ύψους της φόρμας . Το ψήνουμε για 35 λεπτα .
Ετοιμάζουμε την καρυδόπιτα. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια , τη φρυγανιά, την κανέλα το γαρύφαλλο,το κονιάκ και το μπεϊκιν πάουντερ. Τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών σε δόσεις και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω στην μισοψημένη κρέμα κουταλιά- κουταλιά με προσοχή.
Το βάζουμε πάλι στον φούρνο και ψήνουμε άλλα 35 λεπτά.
Οταν θα βάλουμε τη λάμα του μαχαιριού μέσα στο γλυκό να βγαίνει καθαρή.
Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο, καλύτερα όλο το βράδυ.
Για να το σερβίρουμε βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σερβίρουμε με έξτρα σιρόπι καραμέλας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Martidou-SYNTAGES ME AGAPI”