Συνταγές
Μία εξαιρετική γαλατόπιτα που θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1μιση κιλό γάλα με 1μιση κουπα του τσαγιού ζαχαρη να καψει.
Σε ενα μπωλ χτυπαμε 5 αυγά με 1κουπα σιμιγδαλι ψιλό και 3κουταλιες κορν φλαουρ.
Ριχνουμε λιγο λιγο το καυτο γαλα… το ξαναριχνουμε στην κατσαρολα και το αφηνουμε μεχρι να πηξει.
Οταν πηξει προσθετουμε 2 κουταλιες βουτυρο 2 βανιλιες και ξυσμα πορτοκ.
Βουτυρωνουμε ενα ταψι 36 νο. ριχνουμε λιγο σιμιγδαλι και μετα το μίγμα.
Χτυπαμε ενα αυγό 2 κουταλιες ζαχαρη και 2 κουταλιες σπορελαιο και το απλωνουμε απο πανω. Ψηνουμε 40 λεπτα 220 β.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”