Συνταγές
Μία εκτέλεση για μηλόπιτα με κρέμα που θα εντυπωσιάσει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την κρέμα:
600γρ. Γάλα
4 κουτ.σουπ κορν φλαουερ
100 γρ. Ζάχαρη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι, κάνουμε την κρέμα μας, όπως όλοι γνωρίζουμε!
Αφού γίνει η κρέμα μας, την αφήνουμε να κρυώσει και τη σκεπάζουμε με διαφάνεια!!
Υλικά για τη ζύμη της μηλόπιτας:
200 γρ. Βιτάμ
200 γρ. Ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ. Γάλα
1 κουτ.γλ.κανέλα
1 κουτ.γλ.γαρύφαλλο
1 κουτ.σουπ.κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα χτυπάμε στο μίξερ με τη σειρά που σας τα γράφω!!
Μετά προσθέτουμε στο ζυμάρι μας, το κοκκινισμένο αλεύρι μαζί με το κορν φλαουερ
300 γρ. Αλεύρι φαρίνα
2 κουτ.σουπ κορν φλαουερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και μόλις γίνει η ζύμη μας, βάζουμε σε ένα τσέρκι Νο 22, τη μισή ζύμη, μετά την κρέμα μας, (που έχει κρυώσει), μετά την υπόλοιπη ζύμη! Και τέλος 2 κόκκινα μήλα, κομμένα σε λωρίδες!!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις!!
ΠΡΟΣΟΧΉ να περιμένετε 10 λεπτά περίπου να κρυώσει η μηλόπιτα, γιατί μέσα έχει την κρέμα και να μην σας χαλάσει το σχέδιο
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Ελενη Σιδηροπούλου.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ εντυπωσιακή και νόστιμη μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη με γλάσο φυστικοβούτυρου .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Efi Prentza-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
ένα φλιτζάνι μέλι, ένα φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό (150 γρ περίπου), 2 αυγά, 2 φλιτζάνια φαριναπ, 2 κ.σ. μπεικιν παουντερ, μισό κ.γλ. σοδα, 1 κ.σ. κανελα, μισό κ.γλ. γαριφαλο τριμμένο, 2 κ.σ. κακαο, μισή κούπα γάλα φρέσκο, μια χούφτα καρύδια και 3 μήλα κομμένα σε κύβους.
Εκτέλεση:
Έχουμε όλα μας τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε πρώτα καλά στο μίξερ το βούτυρο με το μέλι και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματαμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το κακάο και τη σόδα (αφού τα έχουμε κοσκινισει), το γάλα, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια και τέλος τα μηλα.
Ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε σε δύο μικρές φόρμες και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου στους 170.
Για το γλάσο ανακατεύουμε 2 κ.σ. φυστικοβουτυρο με 2 κ.σ.μελι και μισή μπανάνα λιωμένη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Efi Prentza-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”