Γλυκα
Εκτός από αχλάδι ωραία ιδέα και για μήλα με γρεναδίνη
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε οσα μηλα χωραει ο πατος μιας κατσαρολας.Πρωτα με το εξαρτημα που ειναι για μηλα κ μετα τα ξεφλουδιζουμε κ τα βαζουμε σε νερο με λεμονι ωσπου να τελειωσουν ολα
τα τοποθετουμε στην κατσαρολα κ ριχνουμε μια κουπα νερο μια κουπα ζαχαρη μια κουπα σιροπι γρεναδινη κ αρχιζουμε να τα βραζουμε .
Στο τελος ριχνουμε μια βανιλια κ μισο κουταλακι ξυνο.
Κατα τη διαρκεια το βρασμου γυριζουμε τα μηλα κι απο την αλλη πλευρα.
Βγαζουμε τα μηλα και το σιροπι οταν κρυωσει το πηζουμε με λιγο κορν φλαουρ.απο πανω μπορειτε να βαλετε σαντυγι και ξηρους καρπους
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μήλα ψητά με σαντιγί και καραμέλα .
Αυτό το γλυκό είναι μπουκιά και απόλαυση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kaloti- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μήλα όσο θέλετε
Τα καθάριΖουμε με ένα εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια και τα περνάμε όλα από ένα μίγμα καστανή ζάχαρη κανέλα γαρύφαλλο
Τα βάζουμε σε πυρέξ τα γεμίζουμε με καρύδια ψιλοκομμένα σταφίδες ξανθές μαύρες και λίγο μέλι
Στο πυρέξ ρίχνουμε μισό ποτήρι κρασί γλυκό μισό ποτήρι κονιάκ λίγη ζάχαρη ακόμη και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180
Καραμέλα
Ένα ποτήρι ζάχαρη
50 γρ βιταμ
150 κρέμα γάλακτος
Λίγο αλάτι
Σαντιγύ η κανονική
Χτύπάμε 200 γράμ γάλακτος
Καλή σου επιτυχία! Είναι τα πιο νόστιμα Μήλα ψητά που έχεις φτιάξει!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kaloti- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”