Συνταγές
Ποιος δε θέλει ένα γλυκό μετά το φαγητό του; Λουκουμάδες στο τσακ μπαμ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Roubina Konst – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό αλεύρι
1200ml νερό
2 Φακελάκια μαγιά ξηρή
3 κ.γλ αλάτι
5 κ.γλ ζάχαρη
“ΕΚΤΈΛΕΣΗ”
Διαλύω στο νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη, ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω και στο τέλος ρίχνω και το αλάτι.
Σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω να διπλασιαστεί σε όγκο.Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι (εγώ έβαλα αραβοσιτέλαιο) σε μέτρια φωτιά για να μην καούν.
Σερβίρουμε με μέλι ή με ζάχαρη ή ακόμα και με μερέντα για τους λάτρεις της σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από Roubina Konst – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ΦΟΝΤΑΝ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ.
Η Συνταγή είναι από κ. Φωτεινή Παρασκευοπουλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
300γρ.βανιλα υποβρύχιο
250 περίπου γραμμάρια καρύδα
50 γρ καρυδα για το τυλιγμα
1 φλ. Ελληνικού καφέ νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το υποβρύχιο με το νερό σε σιγανή φωτιά- κατεβάζουμε-
Ρίχνουμε την καρύδα- πλαθω τρουφακια και αν θέλουμε τυλίγουμε σε καρύδα εξωτερικά
Βγήκαν 30 τεμάχια
Μερικά τα βούταμε σε κουβερτούρα
Η Συνταγή είναι από κ. Φωτεινή Παρασκευοπουλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.