Ξεχωριστα
Φτιάξτε γρήγορους και αφράτους λουκουμάδες παραλίας με απλά υλικά – νηστίσιμοι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τους δοκίμασαμε και πραγματικά είναι φοβεροί! λουκουμάδες παραλίας με υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι σας , χωρίς καθόλου γάλα , αυγά
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
-300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-20 γρ. ζάχαρη
-1/2 κ.γ. αλάτι
-50 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
-130 γρ. νερό
-50 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
-9 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής
-1/2 κ.γ. κανέλα
-καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, ανακατεύοντας στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρι, το αλάτι, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, τη μαργαρίνη και τη μαγιά έως ότου η ζύμη να ξεκολλάει από τον κάδο.
Αφού βγάλουμε τη ζύμη από τον κάδο, την βάζουμε σε λαδωμένο μπωλ το οποίο σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κατόπιν, αφού δουλέψουμε για λίγο τη ζύμη στον πάγκο, την κόβουμε σε 9 ίσα μέρη βάρους περίπου 60 γραμμαρίων, φτιάχνοντας έτσι 9 donuts.
Σε ένα ταψί, βάζουμε 9 κομμάτια λαδόκολλας και αφού πλάσουμε τα donuts σε μπαλάκια τα τοποθετούμε επάνω στα κομμάτια της λαδόκολλας.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας το ταψί και αφήνουμε να διπλασιαστούν σε μέγεθος σε ένα ζεστό σημείο.
Τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι στο οποίο ρίχνουμε καλαμποκέλαιο και σε μέτρια έως δυνατή φωτιά τα donuts μέχρι να ροδίσουν. Τα donuts τα βάζουμε προσεκτικά στο τηγάνι με την λαδόκολλα, αφαιρώντας την κατόπιν.
Τα τοποθετούμε μετά το τηγάνισμα σε απορροφητικό χαρτί.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρι με την κανέλα σε ένα μπωλ.
Βάζουμε τα ψημένα donuts στο μπωλ με τη ζάχαρι και την κανέλα και τα γυρίζουμε να πασπαλιστούν καλά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “λουκουμάδες παραλίας” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Για άλλη μια φορά ταξίδεψαμε στον μοναδικό κόσμο της γεύσης και της απόλαυσης μέσα από τις πάντα πετυχημένες συνταγές !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis