Ξεχωριστα
Οι πιο αφράτοι λουκουμάδες παραλίας στον φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σε ποιον δεν αρέσουν οι λουκουμάδες παραλίας;
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Υλικά
-480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-180 ml. γάλα πλήρες χλιαρό
-75 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
-60 γρ. ζάχαρη
-2 μεσαία αυγά
-1 φακελάκι ξηρής μαγιάς
-ξύσμα πορτοκαλιού ή βανιλίνη ανάλογα με την προτίμηση
-μαρμελάδα επιλογής ανακατεμένη με νερό για το άλειμα
-ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρι και τα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε το γάλα, 2 κ.σ αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.
Αφήνουμε το μίγμα στον κάδο για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε στον κάδο το υπόλοιπο αλεύρι, τα αυγά, το βούτυρο και το ξύσμα ή τη βανιλίνη.
Ανακατεύουμε τα υλικά με τον γάντζο του μίξερ για 10 λεπτά.
Βουτυρώνουμε με το Lurpak ένα μπωλ και αδειάζουμε την ζύμη.
Καλύπτουμε το μπωλ με μεμβράνη και το τοποθετούμε σε ένα ζεστό χώρο για 60 λεπτά να φουσκώσει.
Κατόπιν, βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και με τον πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο.
Στη συνέχεια, με ένα κουπάκ ή με ένα ποτήρι, κόβουμε σε στρογγυλά τεμάχια την ζύμη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Με ένα μικρότερο κουπάκ τρυπάμε το κέντρο και αφαιρούμε την ζύμη.
Περιμένουμε για σχεδόν ένα τέταρτο.
Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αλείφουμε με την μαρμελάδα και πινέλο.
Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες στη ζάχαρι.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για ” λουκουμάδες παραλίας” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Όλο νοστιμιές μας δείχνεις που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis