Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Γλυκοκολόκυθα
Ντομάτες
Κρεμμύδια
Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 φυλλα δάφνης
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκύθια.
Καθαρίζουμε , πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες κυδωνάτες.
Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και αλάτι , τις αφήνουμε μια ώρα περίπου αλλάζοντας το νερό δύο τρεις φορές.
Τις ξεπλένουμε και τις βγάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν, τις πιέζω ελαφρά να βγει το νεράκι που ρούφηξαν, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Τηγανίζουμε και τα κολοκύθια .
Σωτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια με το λάδι να μαραθεί και να γυαλίσει, ρίχνω το σκόρδο και τις ντομάτες κομμένες στο μούλτι, αλάτι πιπέρι τη Δάφνη και αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες , τα κολοκύθια και αφήνουμε να βράσουν μαζί δύο τρία λεπτά να μείνουν με το λαδάκι τους.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για λουκανικα με σαλτσα πορτοκαλιου
Συστατικά
- 1 πακέτο χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι,
- 3κ.σ. βούτυρο ή λάδι,
- 250γρ. μανιτάρια σε φέτες,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- χυμό από 2 πορτοκάλια,
- 1κ.γλ.κορν φλάουρ,
- 1 σφηνάκι κονιάκ.
Οδηγίες
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή λάδι, ροδίζουμε τα λουκάνικα από όλες τις πλευρές.
- Τα βγάζουμε σε πιατέλα και στο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς να μην καούν.
- Ξαναρίχνουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι, σβήνουμε με το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού, σιγοβράζουμε 30′ περίπου.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, προσθέτουμε ζουμάκι από το φαγητό και ρίχνουμε στο τηγάνι, κουνάμε να πάει παντού η σάλτσα παντού και να χυλώσει!
ΠΗΓΗ