Συνταγές
Κάτι το διαφορετικό ! Λευκό τιραμισού με Limonchello
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
200 γραμ. μπισκότα σαβαγιάρ 250 γραμ. τυρί μασκαρπόνε 2 αυγά 1/4της κούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη Ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι 1 λεμονάδα με ανθρακικό των 330 ml 1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο
Για να γαρνίρουμε την επιφάνεια:
Φλούδες από κουβερτούρα λευκής σοκολάτας η τρούφα
Φυστίκι Αίγινης – προαιρετικά
Βρώσιμο αποξηραμένο τριανταφυλλάκι ροζ – προαιρετικά
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα αυγά από τους κρόκους, και τα χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με την ζάχαρη, και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να ασπρίσουν.
–μπλανσάρουμε –
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, και την βάζουμε στο ψυγείο.
Στο μείγμα των κρόκων με την ζάχαρη, προσθέτουμε το μασκαρπόνε, και ομογενοποιούμε, χτυπώντας με το μίξερ.
Ενώνουμε την μαρέγκα σταδιακά, μέσα στην κρέμα μασκαρπόνε, ανακατεύοντας με μαρίζ, από κάτω προς τα επάνω.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Σε βαθύ άνετο πιάτο, βάζουμε την λεμονάδα, αρωματισμένη με το λικέρ.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα – ένα και τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού, σε μια στρώση με την πλευρά της ζάχαρης επάνω.
Πάνω στα μπισκότα απλώνουμε την μισή κρέμα.
Συνεχίζουμε, με τον ίδιο τρόπο, την δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, και την υπόλοιπη κρέμα.
Στολίζουμε την επιφάνεια, με φλούδες λευκής σοκολάτας, που παίρνουμε με τον αποφλοιωτή η την τρούφα, το φιστίκι Αίγίνης και τα αποξηραμένα τριαντάφυλλα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για 2 ώρες.
Κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Η δόση βγάζει 1 ταψί 20 εκ.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.