Συνταγές
Το φτιάχνω κάθε εβδομάδα! Λεμονάτο μοσχαράκι με ρύζι και μπαχαρικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Από τα αγαπημένα μαμαδίστικα φαγητά! Νόστιμο λεμονάτο μοσχαράκι το οποίο συνοδεύουμε με ρυζάκι και μπαχαρικά. Το φτιάχνω μία φορά την εβδομάδα οπωσδήποτε αφού αρέσει σε όλη την οικογένεια!
Υλικά
2 πράσινες πιπεριές
2 πράσινα κρεμμυδάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια
100 ml ελαιόλαδο
1,5 κιλό μοσχαράκι
50 ml ξύδι
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
Νερό
3 καρότα
Αλάτι-Πιπέρι
Χυμό από 2-3 λεμόνια
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Στη συνέχεια, σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το μοσχαράκι που είναι σε κομμάτια.
Βγάζουμε το μοσχαράκι από την χύτρα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το κρέας ξανά και σβήνουμε με το ξύδι.
Έπειτα, βάζουμε τις πιπεριές, την κανέλα, την δάφνη, το μπαχάρι και σκεπάζουμε με νερό. Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για 2 ώρες.
Μετά το πέρας των 2 ωρών, ανοίγουμε με προσοχή τη χύτρα και προσθέτουμε τα καρότα που έχουμε κόψει σε ροδέλες ενώ ρίχνουμε και λίγο αλάτι – πιπέρι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 30 λεπτά.
Κατόπιν, ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ. Τα ρίχνουμε στο καυτό φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Τέλος, σερβίρουμε το μοσχαράκι μαζί με ρύζι.
Θα είναι το νοστιμότερο λεμονάτο μοσχαράκι που θα έχετε επιχειρήσει να φτιάξετε! Καλή απόλαυση!
Ακολουθεί το βίντεο της σημερινής μας συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!