Συνταγές
Σας προτείνουμε να μαγειρέψετε λεμονάτα κουκιά με αγγινάρες και πατάτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Οποιος δεν εχει το ενζυμο Gcxpd δεν μπορει να το φαει αυτο το φαγητο, γιατι θα μας αφησει χρονους.
ένα παραδοσιακό νηστίσιμο φαγητό φτιαγμένο με λεμονάτα κουκιά
Η συνταγή είναι από το κανάλι greek daily recipes
Υλικά
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-ελαιόλαδο
-600 γρ. φρέσκα κουκιά
-μισό ματσάκι μάραθο
-3 ποτήρια νερό
-3 πατάτες κομμένες σε κύβους
-4 αγγινάρες κομμένες
-αλάτι, πιπέρι
-2 κτσ. κορν φλάουρ
-χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού βάλουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε ελαιόλαδο και μετά από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε.
Ρίχνουμε τα κουκιά, τον μάραθο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το 1 ποτήρι νερό.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα 2 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Μόλις το φαγητό βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για μισή ώρα, με κλειστό καπάκι.
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τον χυμό των λεμονιών και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “λεμονάτα κουκιά” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η συνταγή είναι από το κανάλι greek daily recipes