Συνταγές
Ντόνατς ή αλλιώς λουκουμάδες παραλίας – δεν υπάρχει καλύτερο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σούλα Λεβέντη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα νερό χλιαρό
½ κούπας γάλα χλιαρό
1 μαγιά
2 αυγά
1 βανιλετα
Ξύσμα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές καλαμποκελαιο
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη εύπλαστη μαλακή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τελευταίο το αλεύρι προσθέτοντας στο ζύμωμα κ 2½ κουταλιές βούτυρο.
Το σκεπάζουμε κ το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Αλευρωνω τον πάγκο κ χωρίζω το ζυμάρι στα 4.
Ανοίγω στρογγυλό φύλλο το βάζω σε αντικολλητικό χαρτί κ κόβω με τον κόφτη της πίτσας στα 8 κομμάτια σκεπάζω με πετσέτα κ το αφήνω 30-40 λεπτά.
Σε ζεστό τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία τηγανίζω τα ντόνατς τα οποία τα μεταφέρω με το χαρτί κ μετά το αφαιρώ κ έτσι δεν ξεφουσκώνουν
Πασπαλιζω με κρυσταλλική ζάχαρη η γεμίζω με μερεντα η μαρμελάδα.
Η Συνταγή είναι από Σούλα Λεβέντη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για λαχταριστούς λουκουμάδες αποκλειστικά για φανατικούς
Υλικά
6 φλυτζάνια αλεύρι
1 πακέτο μαγιά
4 φλιτζάνια ζεστό νερό
Δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 λίτρο λαδιού για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
5 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
Μία λεπτή φέτα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι . Ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι , λίγο νερό και τρίβουμε με το χέρι το μείγμα να διαλυθεί η μαγιά. Συνεχίζουμε το κτύπημα στο μίξερ.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Βάζουμε σε κατσαρόλα λάδι να κάψει.
Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε τη ζύμη. Κόβουμε το κάτω μέρος ανάλογα με το μέγεθος του λουκουμά που θέλουμε. Ρίχνουμε κομμάτια ζύμης στο τηγάνι κόβοντας με ψαλίδι τη ζύμη. (βίντεο) Γυρνάμε να κοκκινίσουν. Ρίχνουμε απ’ ευθείας στο κρύο σιρόπι.