Συνταγές
Δοκιμάστε το ! Πολύ νόστιμος και όμορφος λαχανοντολμάς σε στυλ τούρτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 λάχανο 2 κιλά περίπου
600 γραμμάρια κιμά
1 μεγάλη φλυτζάνα ρύζι γλασέ
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το λάχανο από τα κοτσάνια και το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση με όλα τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά… κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες λάχανο και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση… τυλίγουμε και τοποθετούμε στη κατσαρόλα… όταν τελειώσουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, και 2 κούπες νερό… καλύβουμε με πιάτο ρηχό, κι όταν βράσει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό… ψήνουμε για 40 περίπου.
Αυγολέμονο
Χτυπάμε 2 αυγά… στύβουμε το χυμό 1 λεμονιού και διαλύουμε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ…το ρίχνουμε στο αυγό και ανακατεύουμε… σουρώνουμε με προσοχή τα ζουμάκια από τους λαχανοντολμάδες στο αυγολέμονο και βάζουμε πάνω στην εστία.. ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι, ή περισσότερο λεμόνι.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Ένας λαχανοντολμάς σε σωτέζα (νταβα)28 Νο
Έφτιαξα το υλικό μου σε 3 επίπεδα…δλδ…λάδωσα τη κατσαρόλα μου κάτω…έβαλα από το βρασμένο λάχανο….το οποίο αγκάλιασε μεχρι το επανω μερος της κατσαρολας μου.
Από πάνω το άλλο 1/3 της γέμισης…. επάνω πάλι λαχανο…μετά το άλλο 1/3 της γέμισης και από πάνω παλι λαχανο..και στο τελος το αλλο 1/3 της γέμισης…και τελος το υπόλοιπο λάχανο .
Στη συνέχεια κατέβασα το λάχανο που είχα ανεβάσει στα πλαϊνά της κατσαρόλας μου…κι έτσι ήταν πλέον όλο κλεισμένο …το υλικό μου..με το λάχανο…..εξού και το στυλ…της… ΤΟΥΡΤΑΣ
Σε κάθε στρώση θέλει μπόλικο λάχανο. .κι’ετσι γίνεται πολύ αφράτος
Από υλικά εγώ πρόσθεσα και μισό ματσάκι μάραθο..Τον οποίο αγαπάω πολύ
Το λάχανο μου..Ήταν 3 κιλά
Πρόσθεσα το βρασμένο νερό από το λάχανο..Στο οποίο είχα βάλει με 2 κ.γ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
Σκεπασα το φαγητό μου μ’ένα πιάτο..Και το μαγείρεψα για μια ώρα σε μέτρια φωτιά…Στο μάτι της κουζίνας
Το άφησα να κρυώσει .. να σταθεί ..και στη συνέχεια έβαλα επάνω μια πιατέλα και το αναποδογύρισα
Για το αυγολέμονο εγώ έβαλα ότι ζουμακι περίσσεψε….με ένα αυγό…το χυμο ενος μεγαλου λεμονιου..
Και 1 κ.σ. κορν φλαουρ …
Το κορν φλαουρ Το διέλυσα σε κρύο ζουμακι…το ανακάτεψα όλο …σ’ένα κατσαρολάκι και το εβρασα μέχρι να πήξει..σε χαμηλή φωτιά
Πάνω από τη κρέμα.. αυγολέμονο..έβαλα τριμμένο καρότο..Και ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο..
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Marina Hatzidaki .