Συνταγές
Λαχανοντολμάδες με σάλτσα αυγολέμονο
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Μανου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 μεγάλο αφράτο λάχανο για ντολμαδες
750 γρ κιμά χοιρινο
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Αλάτι πιπέρι λάδι
Για την σάλτσα αυγολέμονο
2 κ σ κοφτές κορν φλάουερ
2 αυγά
1-2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε το λάχανο σταυρωτά από κάτω και το βάζω σε αλατισμένο νερό να ανοίξει. Αφαιρουμε προσεκτικά τα φύλλα και κοβω τα χοντρά μέρη.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμα το κρεμμύδι το σκόρδο το ρύζι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό το φρεσκο κρεμμυδάκι αλάτι πιπέρι και λίγο λάδι και ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνουμε τα χοντρά μέρη που αφαίρεσα από το λάχανο κάτω σε μια κατσαρόλα. Παιρνουμε ένα κομμάτι από το λάχανο βάζουμε από μια κουταλιά από το μείγμα του κιμά και τυλίγω . Τους βάζουμε επάνω από τα φύλλα τους καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λάχανα.
Ρίχνουμε λάδι και νερό μέχρι την μεση των λαχανοντολμάδων βάζω ένα πιάτο να τους πιέζει και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά 30-35 λεπτα.
Για την σάλτσα αυγολέμονο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μισό φλ από το νερό που εβρασα το λάχανο και διαλυουμε μέσα τις δυο κ.σ κορν φλάουερ
Στο μούλτι βάζουμε 1 ποτήρι από το ζουμί του φαγητου ζεστό των χυμό από 1-2 λεμόνια και τέλος τα 2 αυγά τα χτυπάΜΕ όλα μαζί και μετά το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το κορν φλάουερ.
Το βάζουμε στην φωτιά και ανακατέυουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Σερβιρουμε τους λαχανοντολμαδες με την σάλτσα από επάνω
Εγινε μούρλια!!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Μανου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.