Συνταγές
Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο !! Από τα αγαπημένα μας ,τρελαινόμαστε για αυτό το φαγητό ,ωραία μαγειρεμένο και πεντανόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ενα αφράτο λάχανο
Μερικά μαρουλόφυλλα
ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ κιμά ανάμικτο
Δυο μετρια κρεμμύδια ξερά τριμμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Ενα καρότο τριμμένο
1/2 ματσάκι άνιθο, 1/2 μαϊντανό
Δυο κουταλιές ξερό δυόσμο
Ενα φλυτζάνι ρύζι για γεμιστά
Αλάτι, πιπέρι, ελαιολαδο, νερό
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Δυο αυγά, δυο λεμόνια, μια κ.σ.κορν φλάουρ αν θέλετε
Το λάχανο και τα μαρουλοφυλλα πρέπει να είναι ζεματισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά, αφού τα αραδιάσουμε δίπλα δίπλα στην πλασοτέ κατσαρόλα μας και βάλουμε κι ενα πιάτο απο πανω για να μην ανοίξουν κατα τον βρασμό
Νερό, μέχρι να τα σκεπάζει
Μετά από 45 λεπτά βλέπουμε αν έχει βράσει το φαγητό μας κι αυγοκόβουμε
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Τέλειο και πεντανόστιμο μοσχαράκι βραστό .. με μπόλικα λαχανικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενα Μακαρη-Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικά για βραστό
1/2 κιλό μοσχαράκι για βραστό
5 πατάτες
6 καρότα
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι σέλινο
1 κύβο βοδινού ή λαχανικών
1 φλυτζάνι πεπονακι (ζυμαρικό)
λαδακι
αλατοπίπερο
1 κγ ζάχαρη
χυμός από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρεατάκι στη χύτρα κομμένο μικρά κομματάκια , το ζεματάμε και πετάμε το πρώτο νερό. Το ξαναβάζουμε στη χύτρα μαζί με την ζάχαρη και το βράζουμε 20 λεπτά.. Αν δεν έχουμε χύτρα το βράζουμε 3/4 στην κατσαρόλα. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 πατάτα 1 καρότο και 1 κρεμμύδι ολόκληρα . Τα βράζουμε ένα τέταρτο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε καρεδακια και το σέλινο χοντροκομμένο . Τα βράζουμε αλλά 20 λεπτά. Βγάζουμε τα ολόκληρα και τα λιώνουμε στο μουλτι να γίνουν κρέμα .
Ρίχνουμε την κρέμα των λαχανικών στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι το αλατοπίπερο τον κύβο το κρέας και το πεπονακι . Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το πεπονακι . Ρίχνουμε το λεμόνι και σερβίρουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενα Μακαρη-Μπαχάρι και κανέλα.”