Συνταγές
Απλά θεϊκοοοοο φαγητό τέλειοι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο !
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ενα αφράτο λάχανο
Μερικά μαρουλόφυλλα
ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ κιμά ανάμικτο
Δυο μετρια κρεμμύδια ξερά τριμμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Ενα καρότο τριμμένο
1/2 ματσάκι άνιθο, 1/2 μαϊντανό
Δυο κουταλιές ξερό δυόσμο
Ενα φλυτζάνι ρύζι για γεμιστά
Αλάτι, πιπέρι, ελαιολαδο, νερό
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Δυο αυγά, δυο λεμόνια, μια κ.σ.κορν φλάουρ αν θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το λάχανο και τα μαρουλοφυλλα πρέπει να είναι ζεματισμένα
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά, αφού τα αραδιάσουμε δίπλα δίπλα στην πλασοτέ κατσαρόλα μας και βάλουμε κι ενα πιάτο απο πανω για να μην ανοίξουν κατα τον βρασμό
Νερό, μέχρι να τα σκεπάζει
Μετά από 45 λεπτά βλέπουμε αν έχει βράσει το φαγητό μας κι αυγοκόβουμε
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για ντολμαδάκια γιαλαντζί με μπόλικο λάδι και αρκετά μυρωδικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακη Αθανασακη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Υλικά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά λευκά
1 μεγάλο κολοκύθι περασμένο στον τρίφτη
Δυόσμο
Άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
Όπως είπα το θέλει το λαδάκι του..
Ρύζι Καρολίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα Περνάμε όλα ένα σοτάρισμα να μελώσουν.. Όχι να τσιγαριστούν !
Να βγούν τα έλαια τους..
Συναρμολόγηση και σιγοβράσιμο για περίπου 45 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακη Αθανασακη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”