Συνταγές
Φαγητάρα για βούτες στην σαλτσούλα – λάχανο με κρέας
Η Συνταγή είναι από Marika Karabela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το κρεατακι μας το χοιρινό,εγώ το προτιμώ κομμένο σε τηγανιά.
Το κάνουμε ένα μικρό μπανάκι κάτω από τη βρύση, το στεγνώνουμε καλά ,καλά, βάζουμε λαδακι στον πάτο της κατσαρόλας κ το τσιτσιριζουμε , να σκάσει και ν ροδοκοκκινίσει από όλες τις μεριες.
Κατόπιν βάζουμε το κρεμμυδάκι μας,μαζί με καροτάκι,τα αχνιζουμε και προσθέτουμε το λαχανο.
Εγώ το κόβουμε στο χέρι κ το τρίβουμε με λίγο αλατακι
Να ξεχειλίζει η κατσαρόλα λέμε, μην το λυπάστε, βάλτε μέσα αρκετό,θα μείνει το μισό .
Το γυρνάμε μερικές φορές κ το λάχανο, προσθέτουμε πάπρικα καπνιστή, σέλινο,νεράκι βραστό, κόκκινη καυτερή πιπεριά κατά βούληση .
κλείνουμε καπάκι κ το ξεχνάμε ..
Σε χαμηλή φωτιά, μετά από κάνα μισάωρο βάζουμε αλατακι κ σαλτσουλα.
Αν χρειαστεί κ άλλο νερό ,προσθέτουμε λιγάκι κ το καπακωνουμε πάλι κ το αφήνουμε μέχρι ν μαλακώσει κ το κρεατακι κ το λάχανο.
Μαγειρέψτε με όρεξη και αγάπη και όλα θα γίνουν μούρλια.
Η Συνταγή είναι από Marika Karabela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.